'
Bewuste streekvoedselconsument

Bewuste streekvoedselconsument

Main content

Korte keten

Het doel van dit project is het ontwikkelen van innovatieve consument-streekvoedsel-ondernemer interacties die de bewustwording van de consument verhogen t.a.v. streekvoedsel. Dit wordt uitgevoerd in de NoordOostpolder (NOP). In samenwerking met de Voedselpioniers worden momenteel diverse vraagstukken rond het stimuleren van streekvoedsel in de NOP geïnventariseerd. De brugklasleerlingen van de Havo en VWO technasium klassen van het Emelwerda college in Emmeloord gaan vanaf januari 2019 aan de slag met een Onderzoek & Ontwerp opdracht ondersteund door IVN. Voorlopige O&O opdracht; ontwikkel een product (beeldverslag, recept, excursie, infographic, digitale tool) waarmee het eten uit de NOP meer bekend wordt en meer gegeten zal worden door de eigen inwoners. Richt je daarbij op alle gewassen of juist een specifiek gewas (aardappel en eventueel appel) en ontwikkel een product voor de doelgroep ouders met jonge kinderen of de doelgroep jongeren tussen de 12 en 18 jaar.